Jornada Canvi Climàtic i Crisi Energètica: Solucions Comunes

OCEAS Observatori de la Crisi Energètica i les Alternatives de Societat conjuntament amb la Xarxa de Recerca en Educació per a la Sostenibilitat organitzaren la Jornada Canvi Climàtic i Crisi Energètica: Solucions Comunes l'1 de desembre de 2007 a la UPC.

El 10 d'abril de 2008 es va celebrar a la Facultat de Geografia de la UB una jornada de retorn per visiblitazar les 93 propostes surgides de aportacions dels grups de treball de la jornada del desembre i per debatre noves possibilitats de treball.

Canvi climàtic i crisi energètica: Solucions comunes

Actualment ens afrontem amb el fet que el nostre model energètic ha arribat a produir quantitats de CO2 capaces d'afectar significativament l'equilibri climàtic del planeta, fent inevitable un canvi climàtic del qual ja comencen a notar-se els efectes. No obstant, tot just ens comencem a prendre el problema seriosament, quan ens acostem als límits dels recursos energètics fòssils de més qualitat, amb una dinàmica que obvia els imminents problemes de subministrament.

Així doncs, l’autèntic desafiament energètic del s. XXI se'ns presenta com una lluita doble: evitar les emissions i procurar-nos un subministrament d'energia net i veritablement sostenible. Hem iniciat el camí, però tan sols a mitges. Sense la inclusió de la més que probable crisi de subministrament energètic en l'equació, els nostres esforços no només seguiran sent tímids, sinó que a més estarem posant en perill l'estabilitat econòmica i ambiental necessària per poder seguir el camí cap a una veritable sostenibilitat energètica.

És per aquests motius que l’OCEAS es planteja l’organització d’unes jornades que tinguin com a objectiu definir quins són els reptes més urgents en relació aquest debat. Amb la col·laboració de les entitats, experts, investigadors i actors participants, es treballarà per assolir un compromís que presenti les qüestions del canvi climàtic i la crisi energètica de manera conjunta, explorant quines són les oportunitats i quins són els riscos, abordant el problema no només desdel punt de vista de les tecnologies energètiques, sinó també des del punt de vistadels models econòmics i socials que millor s’adaptin a l’escenari resultant d’aquesta urgent i obligada transició energètic

Darrera actualització: diumenge, 10 d'abril de 2011 17:36
 
Bàner
Amb el suport de
Departament de Territori i Sostenibilitat Comissionat per a Universitats i Recerca